Projekt

FAQ projekta

Projekt mladih za mlade. Ponujamo prostor in dogodek, kjer lahko mladi svoj čas koristno porabijo, kjer so lahko mladi z manj možnostmi enako vključeni kot ostali, kjer narodnosti in kultura nista diskriminirana, in kjer se lahko naučijo uporabnih znanj izven šole.

Projekt je odprt vsakomur, ki se rad zabava in na zanimiv način uči novih stvari. Prav tako za udeležbo ni potrebno znanje slovenščine. Ciljna skupina so mladi, ki bi radi spoznali nove ljudi in pridobili novo znanje.

Ne, projekt je brezplačen. Na dogodku nudimo tako različne družabne igre, kot tudi lokalno hrano in pijačo.


Med potovanjem po skandinavskih državah smo bili zelo navdihnjeni ob opazovanju močnih vrednot Evropske unije in občutka solidarnosti na vsakem koraku. Skupaj smo se odločili, da bi te vrednote prinesli tudi v naše obmejno mesto, in tako se je začela razvijati ideja in vizija za projekt.

Soustvarjanje dogajanja

Demokratično izbiranje družabnih iger

Pri načrtovanju dogodkov smo se osredotočili na vključitev vsega, kar je mladim pomembno – zabavo, pridobivanje novega znanja in ustvarjanje novih prijateljskih vezi. Ena od ključnih aktivnosti je večer družabnih iger, kjer udeleženci demokratično izberejo igro za dogodek. Ponudimo jim izbor iger, hkrati pa sprejemamo nove ideje in predloge.

Izkušnja učenja skozi igro

Na večeru družabnih iger najprej razložimo pravila izbrane igre in omogočimo udeležencem, da se sami preizkusijo v igri. Nato sledi analiza igre, kjer iz vidika matematike, natančneje teorije iger, prikažemo optimalne strategije in načine igranja. S tem novo znanje postavimo v prakso z ponovnim igranjem igre, kjer udeleženci razvijajo in uporabljajo različne strategije.

Kakšne igre so na voljo?